Мъжете и жените в любовните отношения

Румен Георгиев
Румен Георгиев

Практически семинар от поредицата “Въведение в системното мислене”

Един мъж и една жена отглеждали заедно лимоново дръвче. Ето че най-сетне се появил и един лимонов плод. Мъжът и жената се зарадвали, но се оказало, че всеки го иска за себе си. Те започнали да се убеждават един друг кой повече се е грижил за лимона, на кого би трябвало да принадлежи плода. Естествено никой не убедил другия и те решили да направят разумен компромис – разрязали го на две равни части. Чак след време разбрали, че на мъжа му била нужна средата на лимона за да направи сок, а на жената кората за да направи кейк!

Какво показват най-новите изследвания за естеството на успешните, удовлетворяващи любовни връзки? Проф. Готман от университета в Сиатъл твърди, че са достатъчни 5 минути – само 5 минути – да наблюдава спор между двойки, за да предскаже с точност над 90 % дали двойката ще се раздели в следващите месеци дори те да са в разгара на медения си месец! Той определя четири типа поведение в общуването, които нарича „4 конника на Апокалипсиса”, които разрушават всяка връзка.

Кога – 10 октомври, петък, от 16 до 20 часа
Краен срок за записване 07 октомври на емейл pisep.institute@gmail.com
Такса за участие – 30 лв., заплаща се на място
 
Водещ: Румен Георгиев, дългогодишен фамилен и групов психотерапевт, 
съучредител и първи председател на Българска асоциация по психотерапия, 
старши треньор към Камарата на Тренинг институтите по Фамилна терапия

Семинарът е с хорариум 6 учебни часа и се признава към общия хорариум от обучителната програма на ПИСЕЛ “Системна семейна и брачна консултация”